Tweet Açıkhava Reklamcılığı: Mediacat Aralık 2010 (Levent Somuncu Röportajı)

15 Aralık 2010 Çarşamba

Mediacat Aralık 2010 (Levent Somuncu Röportajı)

“Digiboard marka çekiciliğini artırdı”

LEVENT SOMUNCU
OMD Outdoor Buying Executive

Hangi müşterinizin hangi kampanyası Digiboard ekranlarında yer aldı?
Peugeot’nun RCZ kampanyası için Digiboard ekranlarını kullandık.

Marka ile mecranın ne şekilde örtüştüğünü düşünüyorsunuz?
Peugeot’nun RCZ modeli 25+ AB erkek hedef kitleye yönelik, genç ve dinamik bir model. Digiboard kullanımının 29 Ekim – 30 Kasım arasında, Kurban Bayramı dönemini de kapsaması nedeniyle, havalimanında yoğun bir ulaşım trafiği olacağını öngörüyorduk. Özellikle de AB hedef kitlenin yoğun olarak seyahat edeceğini düşünüp, havalimanı network’ünün kullanımının RCZ için oldukça etkili geri dönüşlere neden olacağına karar verdik. Digiboard’un dinamik ve aktif plazma ekranları sayesinde, Peugeot’nun bu yıl lansmanını gerçekleştirdiği RCZ modeline duyulan merak ve ilgiyi de artırmış olduk.

Geri dönüşler ne yönde oldu?
Kampanya 29 Ekim’de, Autoshow dönemiyle eş zamanlı olarak başladı. Autoshow nedeniyle havalimanında iç ve dış hatları kullanan hedef kitlemize rahat bir şekilde ulaşmış olduk. RCZ bu yıl lansmanı yapılan ve oldukça ses getiren bir Peugeot modeli. Özellikle de yoğun seyahat eden AB erkek hedef kitleye yönelik mecra seçiminde Digiboard kullanımı farkındalık ve marka çekiciliğini oldukça artırdı. Digiboard’un kullanıldığı dönem, RCZ modelinin satışlarına da olumlu katkı sağladı.
Autoshow sonrasında bayram tatiliyle birlikte hem yurtiçi hem de yurtdışı seyahatlerinde havalimanlarında oluşan yoğun insan trafiğini de yakalamış olmak oldukça etkili bir seçim oldu. İnsanların Digiboard ekranlarının önünde durup spotumuzu sonuna kadar izlediklerine şahit olduk. Reklamverenimiz için böylesine etkili bir iletişim planladığımızı görmek bizim için oldukça keyif vericiydi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder