Tweet Açıkhava Reklamcılığı: Açıkhavayı Kullanmak için 10 Neden

4 Aralık 2010 Cumartesi

Açıkhavayı Kullanmak için 10 Neden

  1. Her gün trafiğe binlerce yeni otomobil ekleniyor. Trafik yoğunlaşıyor, iş-ev arasında yolculuk giderek daha fazla zaman alıyor. Eğlence mekanları, alışveriş merkezleri çoğaldıkça boş zamanlarını dışarıda geçirenlerin oranı yükseliyor.  Cep telefonu, laptop, wi-fi gibi teknolojiler hareketliliği artırıyor. Açıkhava hareketli kitleyi yakalamak için ideal.
  2. Farklı açıkhava türlerini aynı anda kullanarak, aynı açıkhava ünitelerini network olarak kullanarak ya da çok şehirli, çok bölgeli yaygın coğrafi  kullanım yaparak erişim ve frekansı hızla artırmak, farkındalığı en kısa sürede yükseltmek mümkün.
  3. Açıkhava, farklı işlev ve etkilerde geniş bir çözüm yelpazesi  sunar, kullanılan adet ve zamanlamalar doğru planlandığında hemen hemen her medya bütçesine uyabilme özelliğine sahiptir.
  4. Hedef kitlenin yoğunlukla karşılaştığı ünitelerin ve hareketli olduğu bölgelerin doğru seçimi ile il/semt bazında planlamaya izin vermesi  sayesinde hedef odaklı iletişimi mümkün kılar.
  5. Multi-medya iletişimde diğer mecralarla etkileşimi yüksektir;
    • TV’de yaratılan hareketli ve sesli dünya hedef kitle evden uzaktayken, büyük ve etkileyici görsellerle tekrar tekrar özetle hatırlatılabilir
    • Açıkhava,  daha az TV izleyen, ev yerine dışarıda daha fazla zaman geçiren genç ve yüksek SES’ten hareketli kişilere ulaşarak TV’nin erişimini destekler
    • Radyo farkındalığı işitsel, açıkhava ise görsel olarak tamamladığı için birlikte kullanıldıklarında etkileri daha büyük olur
    • Radyo ve açıkhava hareketli insanlara daha çok ulaşır, birlikte kullanıldıklarında özellikle drive-time’da frekans artırıcı işlev görürler
    • Gazete mesajları kısa ömürlüdür, gazete ile birlikte kullanılan açıkhava kampanya ömrünü uzatır
    • Açıkhava, erişimi çok düşük olan dergi kampanyalarını kitlelere taşıyabilir
    • Açıkhava internet kullanıcısını masa başında değilken yakalar, giderek daha fazla hareket halinde tüketilmeye başlanan internet ve hareketliliği yüksek bir diğer mecra olan cep telefonları ile açıkhava, (radyo ile olduğu gibi) birlikte iyi çalışır.
  6. Büyük sergileme alanlarıyla çarpıcı görselliğe izin veren açıkhava, az ve öz anlatımla etkili iletişim ağlar, reklam mesajının etkisini ve marka algısını artırır.
  7. Açıkhava yaratıcılığa son derece açıktır; 3 boyutlu  ambient uygulamalar, sesli ya da kokulu etkileşimli çözümler mesajın etkisini ve reklamın hatırlanma oranını yükseltir.
  8. Açıkhavada zap yok! Açıkhava reklamlarından kaçınmak mümkün değil. Üstelik mesajlara canlı bir ruh hali ve aktif zihinle maruz kalınır. Bu da mesajın etkisini artırır.
  9. Açıkhava, tüketici tam satın alma kararını verirken onun yanındadır. Satın alma noktalarına en yakın mecra olması nedeniyle satın alma davranışı üzerinde etkilidir.
  10. Dijital, video ve kablosuz  internet gibi teknolojiler mecranın yüzünü değiştirmeye başladı. Led monitörler, bluetooth uygulamaları, projeksiyonlar, dokunmatik ekranlar gibi teknolojik çözümler, tüketicilerle etkileşime girmek için yepyeni fırsatlar sunuyor.
Kaynak : Stroer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder