Tweet Açıkhava Reklamcılığı: Reklamcılar Derneği - Türkiye 2019 İlk 6 Ay Medya ve Reklam Yatırımları

25 Eylül 2019 Çarşamba

Reklamcılar Derneği - Türkiye 2019 İlk 6 Ay Medya ve Reklam Yatırımları





Türkiye’de Tahmini Medya ve Reklam Yatırımları 2019 İlk 6 Ay Raporu’na göre; toplam medya yatırımları yılın ilk yarısında 4,3 milyar TL olarak gerçekleşti.

Reklamcılar Derneği, dernek üyesi medya planlama & satınalma ajanslarının verileriyle birlikte, Açıkhava Reklamcıları Vakfı (ARVAK), İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB TR), Mobil Mecralar Araştırma Pazarlama ve Reklamcılık Derneği (MMA) başta olmak üzere diğer sektör-medya örgütlerinden sağlama amaçlı veri toplanarak Deloitte Türkiye işbirliğiyle hazırladığı "Türkiye 2019 İlk 6 Ay Medya ve Reklam Yatırımları Raporu"nu açıkladı. 
Bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,8 azalış gösterip 4.327 milyar TL olarak gerçekleşen medya yatırımlarında, önceki yılın aynı dönemine göre %1,8 oranında azalan Açıkhava'nın payı %9,1 (395 M) olarak görünüyor. Bu sene, araştırmanın metodolojisinin geliştirilmesiyle birlikte açıkhava "dijital açıkhava", "büyük alan" ve "reklam üniteleri" kategorilerinde tahmin edildi. Bu kırılım sayesinde dijital açıkhavanın payını %59 oranında artırarak 28 Milyon TL'den 45 Milyon TL'ye çıktığını görebiliyoruz. 


raporun tam sunumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder