Tweet Açıkhava Reklamcılığı: Siemens'ten Türkiye'de Bir İlk : Çevreci Duvar Dikey Bahçe

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Siemens'ten Türkiye'de Bir İlk : Çevreci Duvar Dikey Bahçe


Reklamveren: Siemens Türkiye
Medya Planlama Ajansı: OMD
Medya Planlama: Aziz Kul, Zafer Kaya, Yağız Yantıra, Levent Somuncu, Ümit Sarar, Volkan Ayar
Reklamveren Temsilcileri: Bahar Ünsal Benli, Gül Şaplak, Gözde Küçükay, Aybüke Kıcık
Kullanılan NetworklerReklamedya Şişhane Duvarı
Üretim: Silvanus Dikey Bahçem
Üretim Sorumlusu: Münevver Yıldız
Yayın Dönemi : Nisan 2012

8 Mart tarihinde başlayan Siemens Dikey Bahçe projemiz, yaklaşık 20 günlük bir tasarım sürecinden sonra, Tarlabaşı bölgesinde tarihi bina cephesinde kurulmuştur. Uygulama süreci 35 gündür. 90m2 lik bir yüzey için taşıyıcı profiller özel olarak imal edilmiştir. Üzerine su geçirmez PVC paneller monte edilmiştir. Dış çerçeve için tarihi binanın yapısına uygun bir çerçeve seçilmiştir. PVC panellerin üzerine, ithal özel karışımlı keçeler kat kat olarak döşenmiş ve otomatik sulama ve gübreleme sistemi dikey bahçeye entegre edilmiştir. Keçelerin üzerine açılan, mini ceplerin içine genel tasarıma uygun şekilde 4000 adet bitki, topraklarından arındırılarak tek tek yerleştirilmiştir. Dikey bahçemizin üst bölümünde bulunan, martı sembolleri ve alt bölümünde bulunan SIEMENS logosu, Dikey bahçeler için dünyada ilk kez uygulanan ve patenti firmamıza ait olan özel bir dikim modeli ile şekillendirilmiştir. Duvara topraksız olarak dikilen bitkiler için firmamızın Siemens Projesi için imal ettirdiği makro ve mikro besin elementlerini içeren özel karışımlı besin çözeltileri kullanılmaktadır. Belirli aralıklarla devreye giren ve bitkilerin gereksinim duyduğu su ve besin maddelerini otomatik olarak tüm yüzeye ileten otomatik sulama & gübreleme sistemi ile bitkiler yaşamlarını devam ettirmektedirler. Siemens Dikey Bahçe Projesinde 8 adet bitki çeşidi kullanılarak doğa teması bitkilerle duvara yansıtılmıştır. 6 aylık bir gösterime sahip olan Siemens Dikey Bahçe Projemizin bakımı oldukça kolay ve zahmetsizdir. Dikey bahçemiz, 3 boyutlu Martı ve bitkili logo çalışması ile dünyadaki diğer örneklerinden kendini ayırmaktadır.

Basın Açıklaması
Yeniliklerin öncüsü Siemens Ev Aletleri bir kez daha Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek İstanbul'un Tarlabaşı bölgesine canlı dikey bahçe kurdu. Tarihi bir binanın cephesinde, 90 metrekarelik yüzey üzerinde oluşturulan dikey bahçede 4000 canlı bitki kullanıldı. Sekiz farklı bitki türü ile martı sembolleri, Siemens logosu ve doğa temasının işlendiği bahçe, özel sulama ve gübreleme sistemi ile altı ay boyunca burada yaşamaya devam edecek.

Bugünlerde yolu İstanbul Tarlabaşı bölgesine düşenler yemyeşil, canlı bir duvarla karşı karşıya gelip şaşırıyor. Türkiye'nin ilk dikey bahçesi Siemens Ev Aletleri tarafından İstanbul'un Tarlabaşı bölgesinde kuruldu. Tarihi bir binanın cephesinde 90 metrekarelik bir alanda oluşturulan dikey bahçede, topraklarından arındırılarak tek tek yerleştirilen 4000 bitki yaşıyor. En üst düzeyde elektrik ve su tasarrufu sağlayan ürünlerinin yanı sıra başarılı projeleri ile güçlü çevreci kurumsal kimlik kazanan Siemens Ev Aletleri dikey bahçe ile bu alanda attığı yenilikçi, öncü adımlara bir yenisini ekliyor.

Siemens'in, Werner von Siemens'in “İnsanlığa hizmet adına gelişim için çalışmak'' mottosu ile çevrenin ve doğal kaynakların  korunması için çalışmaya devam ettiklerini belirten Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ayşe Özkaya şunları söyledi:
“Markamızın kurucusu Werner von Siemens'in sunduğu vizyon doğrultusunda sadece ileri teknoloji kullanarak geliştirdiğimiz ürünlerimizle değil, aynı zamanda ürettiğimiz her şeyin içinde doğayı ve dünyanın geleceğini gözeten bir fikir olmasına özen gösteriyoruz. Doğa için doğal fikirlerle, büyük tasarruflar sağlayan Siemens Ev Aletleri olarak en üst düzeyde enerji ve su tasarrufu sağlayan çevre dostu ürünlerimiz ve projelerimiz ile çevrenin korunması konusunda ismi ön plana çıkan firmalar arasında yer alıyoruz. Dikey bahçe ile sürdürülebilirliğe destek olmak için düzenlediğimiz projelerimize bir yenisini eklediğimiz için mutluyuz. Yeşil alanlara duyduğumuz ihtiyaca dikkat çekmek, doğa ve çevre bilincinin güçlenmesine destek olmak amacıyla Türkiye'nin, canlı bitkilerden oluşan ilk ‘dikey bahçe' outdoor uygulamasını İstanbul'da gerçekleştiriyoruz. Şimdiden ilgi odağı olmayı başaran bahçemiz, önümüzdeki altı ay boyunca bulunduğu bölgeyi yeşillendirmeye devam edecek.

Dikey bahçe özel bir bakım ile altı ay yaşayacak
Siemens dikey bahçe projesi yaklaşık 20 günlük bir tasarım sürecinden sonra, 35 gün süren uygulama çalışmaları ile Tarlabaşı bölgesinde tarihi bina cephesinde kuruldu. Bahçe için özel profiller üretildi,  su geçirmez PVC paneller kullanıldı. PVC panellerin üzerine, ithal özel karışımlı keçeler döşendi, otomatik sulama ve gübreleme sistemi entegre edildi. Keçelerin üzerine açılan, mini ceplerin içine, genel tasarıma uygun şekilde 4000 canlı bitki topraklarından arındırılarak tek tek yerleştirildi. Dikey bahçenin üst bölümünde bulunan, martı sembolleri ve alt bölümünde bulunan Siemens logosu, dikey bahçeler için dünyada ilk kez uygulanan özel bir dikim modeli ile şekillendirildi.
Duvara topraksız olarak dikilen bitkiler için bu projeye özel olarak üretilen, makro ve mikro besin elementlerini içeren özel karışımlı besin çözeltileri kullanılıyor. Bitkiler belirli aralıklarla devreye giren, gereksinim duydukları su ve besin maddelerini otomatik olarak tüm yüzeye ileten otomatik sulama ve gübreleme sistemi yaşamlarını sürdürüyor. 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder