Tweet Açıkhava Reklamcılığı: Ticari Araçlarda Reklam Bulundurulması Hakkında Yönetmelik (06 Ağustos 2011)

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Ticari Araçlarda Reklam Bulundurulması Hakkında Yönetmelik (06 Ağustos 2011)

06 Ağustos 2011’de Resmi Gazete “Ticari Araçlarda Reklam Bulundurulması Hakkında Yönetmelik” yayınlandı. Reklamverenleri başlıca ilgilendiren konu en çok yayının yapıldığı İstanbul’daki otobüs kullanımlarıydı. Clear Channel Genel Türkiye Genel Müdürü Nasuh Önal, İstanbul'daki otobüs kullanımlarında herhangi bir değişiklik olmadan aynı şekilde yayınlara devam edelebileceğini belirten bilgilendirme yazısını sitemiz ve kamuoyu ile paylaştı.

Yönetmeliğe genel olarak değinmek gerekirse, bu yönetmeliğin getirdiği en büyük yenilikler şunlar;
·         Taksi, minibüs ve dolmuşların sadece sağ ve sol tarafları reklam için kullanılabilecek. Bu araçların ön ve arkası yeni yönetmelikte reklam amaçlı kullanılamıyor.
(6 Ağustos tarihinden önce izni alınmış kampanyaların, kampanya bitiş tarihine kadar eski izin belgeleri geçerli olacak.)
·         Belediyeler, araçların reklam alanı olarak kiralanması konusunda izin veren tek yetkili mercii oldu. (Önceden izinler emniyet müdürlüklerinden alınıyordu)
·         Mecralar, reklam yapılacak her araç için ciddi bir teminat tutarını belediyelere sunacak. Bu konuda hizmet veren ajanslar finansal yeterliliği sağlayamadıkları durumlarda tabiri caizse piyasadan silinecekler.
·         Taksi ve dolmuş tepelerinde 40 cm yükseklik izni olan Işıklı Panolar (rooftop & kanopi) için verilen yükseklik izni 50cm. ‘e çıkarıldı.
·         Yeni yönetmelik belediyelere, reklam müracaatlarına 7 gün içinde cevap verme zorunluluğu getiriyor, böylece reklamlı araçlar daha kısa süre içine trafiğe çıkabilecek.


İstanbul Otobüs Tek Kat Tam Kaplama


İstanbul Otobüs Arka Kaplama (Superback)

İstanbul Otobüs Şerit Kaplama
İstanbul Otobüs Çift Kat Tam Kaplama

Minibüs & Dolmuş Kaplama

Taksi Kaplama


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder